Geselecteerde wijnen

Men kan alle wijnen aankopen per fles of per karton (6fl).

WIT

-Druida Reserva 2016 

druida reservaWijngebied: Dão DOC
Wijnhuis: C2O Lda / oenoloog: Nuno MIRA de Ó, 500m hoogte, granietbodem, aan de oever van de Dão.
Druif: 100% Encruzado
Kleur en smaak: lichtgroen, citroenkleur. Het aroma is vooral peren, groen fruit en witte bloemen.
In de mond valt hij op door zijn mineraal karakter en kruidige accenten. Fris, levendig en elegant met volume en structuur en een lange afdronk. Geweldig mooie wijn!
4000 flessen geproduceerd!
Serveertip: 11-12 graden Celsius
21,57 eur (excl.btw),  26,10 eur (incl. btw)

 

ROOD

-Druida 2015

druida roodWijngebied: Dão DOC
Wijnhuis: C2O Lda / oenoloog: Nuno MIRA de Ó 500m hoogte, granietbodem, aan de oever van de Dão.
Druif:  Touriga Nacional (50%), Jaen (30%), Tinta Roriz , Tinta Pinheira en Alfrocheiro. 22 maanden in Franse eiken vaten.
Kleur en smaak: ruby kleur. Men krijgt een aroma van cacao, specerijen en kersen. In de mond heeft hij een grote elegantie en structuur met zachte tannines. De wijn is licht en solide, zeer elegant met een lange afdronk. Onweerstaanbaar. De unieke combinatie van elegantie en kracht die de regio van de Dão ons biedt, blijkt in deze wijn. Hij wordt beschouwd als één van de beste uit Portugal
Maar 1000 flessen gemaakt!
Serveertip: 12-18 graden Celsius
24,43 eur (excl. btw)   29,56 eur (incl.btw)

– Quinta do Pessegueiro 2012

Geselecteerde wijnen PesseguieiroWijngebied: Douro
Wijnhuis: Quinta do Pessegueiro.
Van zakenman Roger Zannier (de Franse Zannier.com, bezit ook een wijngaard in Côtes de Provence-Frankrijk), zijn schoonzoon Marc Monrose ( directeur) en João Nicolau de Almeida (vinificatie).
Druif: 32% van de druiven komt van een 100 jaar oude wijngaard (Vinha velha) en zijn door elkaar geplant, 35% touriga nacional, 25% touriga francesa, 8% tinta roriz
Kleur en smaak: donker paars-rode serieuze wijn met sterke tannines en een compacte structuur. Zwarte pruim en bessensmaak wordt versterkt door deze goede strGeselecteerde wijnen Pesseguieiro2uctuur en door de mineraliteit. Dit is een wijn die zeker nog de mogelijkheid heeft om een paar jaar te verouderen. In de mond ontwikkelt hij zich heel fluweelachtig met een volhardend einde en brengt een glimlach op je gelaat. Gerijpt in Franse eiken vaten gedurende 18-20maanden. Speciale flesvorm en een fijne afgewerkte verpakking.
22,39 € (excl.btw), 27,09 € (incl.btw)

-Passagem  2012

Witte wijnen- PassagemWijngebied: Douro Superior
Wijnhuis: Joint venture tussen quinta de la Rosa en Jorge Moreira (oenoloog Poeira)
Druif: Touriga Nacional en Touriga Franca. De druiven komen van quinta das Bandeiras, eigendom van quinta de la Rosa.
Kleur en smaak: diep rood, veel kersenfruit in de neus en met een plezierige frisheid in de mond. Goed verweven houttonen, krachtig met toch voldoende elegantie. De druiven worden met de hand geplukt en vergist in houten vaten op 25-28°C. Daarna wordt de wijn 18 maanden in Franse eiken vaten bewaard. Belangrijk is dat alle wijngaarden van Quinta de la Rosa uitzonderlijk gesitueerd zijn en daarom volledig opgenomen zijn in de klasse A.
Serveertip: stevige gerechten, mediterraans-Portugese keuken.
16,83€( excl. btw), 20,36€ (incl. btw)